onsdag 27 juli 2011

#27-31 Kofta, väst och fler mössor

Kofta, väst och mössa
Några fler stickade plagg till nyfödda har det blivit och några som inte fotats förut. Den gröna koftan med huva är en femtimmarskofta. Man börjar med huvan och fortsätter sedan med koftan direkt.

Den gula väste är en s k yemenväst. Historien om den och mönstret finns i "Kärlek, nål och tråd" och här. Mössan bredvid är stickad i patentstickning med två färger. Jag lade egentligen upp några maskor för att testa, men det var så kul så jag fortsatte och gjorde en mössa av testet.
Två mössor till
Mössorna med knytband kallas "Lille Luring-mössor" och mönstret finns här. De är enkla att sticka. Man börjar med ena knytbandet, stickar mössan och avslutar med andra knytbandet. Bara att fästa trådarna så är den klar.

Sedan började jag på en filt i patentstickning, men den blir nog inte färdig på ett tag för jag har brutit amen och är gipsad.

lördag 16 juli 2011

#23-26 Femtimmarskofta och fler mössor

 Nu är mitt senaste projekt avklarat. Jag har stickat en femtimmarskofta. Nu tog det nog lite längre tid, snarare 12 timmar. Fast då gjorde jag en massa annat emellan. Så rena sticktiden kanske blev 5-6 timmar. Jag tycker den blev jättegullig. Färgen är betydligt starkare i verkligheten än på bilden. Det var så roligt så jag ska genast starta ett nytt femtimmarsprojekt. Den här gången blir det nog en sex-sjutimmarskofta för den ska på en huva.
Idag räknade jag mina mössor som jag stickat till Afrika. Elva stycken har det hunnit bli. Här är tre till som jag inte visat. Min favorit är den multifärgade längst ner till höger. Garnet var multifärgat i akryl. Egentligen gillar jag inte ren akryl. Det knarrar så om det när man stickar. Men akryl eller bomull skulle det vara och garnet var så vackert. Drygt var det också och snabbt stickat. Jag stickar de flesta mössorna utan mönster efter eget huvud. Jag provar lite olika varianter.
Det var allt för idag.

söndag 10 juli 2011

#15-22 Stickat till smått

 Det var nu över en månad sedan senaste inlägget här på pysselbloggen. Det blir så ibland. Man pysslar med olika saker i perioder. Början på sommaren brukar vara fulltecknad av allt möjligt och tiden räcker oftast inte till att pyssla. Men lite har jag gjort trots allt. Små alster, som går fort att bli klar med, är roliga att ha med sig. Då kan man sticka lite när man har några minuter över.
 En vän till mig har skapat en grupp på Facebook som heter Sticka vidare. Hon lade till mig i gruppen. De stickar till världens barn. Jag har stickat mössor och sockar till nyfödda. Just nu funderar jag på om jag ska ge mig på en filt eller kanske en annan modell på mössor.Mössor var roligast.
Garnet hämtar jag i min restgarnslåda. Det är bra när man kan använda de små nystanen som man alltid får över. Det går ju inte åt så mycket till en mössa eller ett par sockar. Mönstret till sockarna hämtade jag från Värma varandra. Där kallas de mjukiskängor. Mössorna är av navelsträngsmodell och finns att hämta från Kyrkkaffebloggen. Där kan man hitta länkar till flera modeller. Två av mina är stickade i bomullsgarn och de andra i ull/akryl.