tisdag 21 februari 2012

Återvunnet

Jag gillar att återanvända eller återvinna saker. Det håller inte i längden att vi bara kastar saker vi tröttnar på. Återbruk har verkligen blivit på modet idag. Nu har t o m  Gudrun Sjödén en tävling om återvinning. Kolla in den här. Du kanske kan vinna 10 000 kr.

lördag 18 februari 2012

#3 Kofta i Manos Silk Blend

 Min uppifrånochnerkofta har varit klar ett tag, men jag har inte haft möjlighet att fixa några bilder förrän nu. Passade på när sonen var hemma så han kunde plåta mig.
Koftan är stickad efter Tant Koftas mönster i Manos Silk Blend färg nr 4630 från manos del Uruguay med stickor 5. Garnet var otroligt skönt att sticka med och koftan är varm och skön. Jag stickade kanterna i rätstickning. På oket varvade jag rätstickning med slätstickning.  Ärmarna blev först lite korta. Då plockade jag upp maskor och stickade på samma varvning en bit. Det här är en kofta jag kommer att använda mycket. Både garnet och knapparna köpte jag hos Garnshop Astrid i Jönköping.

söndag 5 februari 2012

#2 Raggsockar på två stickor

Min gröna uppifrånochnerkofta är färdigstickad men jag har inga bilder på den än. Den är inte blockad och det fattas knappar. Så därför väntar jag med bilderna. Jag ska åka till Jönköping på tisdag och då tänker jag bl a besöka Garnshopen Astrid. Kanske hittar jag några fina knappar också.

I veckan hittade jag ett roligt mönster på raggsockar som man stickar på två stickor. Man lägger upp maskor till bakre halvan av sockan och stickar uppifrån muddkanten över hälen och hela sulan fram till tårna. Sedan fortsätter man med ovansidan som man samtidigt stickar ihop med underdelen. Mönstret var enkelt att lära sig och funkade riktigt bra. Jag använde ett grövre garn än i mönstret och därmed också lite tjockare stickor. Därför lade jag bara upp 20 maskor. För övrigt följde jag i stort sett beskrivningen.
Det första paret stickades i blått Ragge-garn. Nu är jag inne på par nummer 2, som stickas i Pigans raggsocksgarn i grått och rött. Alla garner fanns i mina lådor. Till de blå gick det åt lite mer än två nystan. De andra gör jag något kortare och hoppas att mina två nystan ska räcka. Det går fort att sticka sockarna. Jag testade det första paret i eftermiddags, när vi var funktionärer på ett familjerally. Vi stod ute i kylan några timmar vid en sjö. Då var det skönt med varma sockar.