onsdag 25 juli 2012

UFO- arbete

Garnkorgen på grönbete
Igår tog jag äntligen tag i ett gammalt UFO. jag började på det förra våren och hade nog hoppats bli klar med det under förra sommaren, men så blev det inte. Det kom annat emellan bland annat en bruten arm.

Projektet går ut på att sticka in en pinnstol, som jag har vid mitt skrivbord. Det blir ganska många små delar för jag stickar en bit för varje pinne. Alla delarna till ryggstödet och sitsen var klara, men alla var inte monterade. Nu har jag börjat sy fast dem och äntligen anar man resultatet.

Samtidigt har jag börjat sticka på resterande delar. Det ska bli en dyna på sitsen. den stickar jag på rundsticka. Sen har jag underredet kvar.

Garnet som jag använder är tvåtrådigt ullgarn, det mesta växtfärgat från mitt förråd. Några blå, lila och gröna nystan är väl inte växtfärgade, men de andra är det. En del har jag gjort på 70-talet nån gång. De andra har min svärmor färgat. Efter svärmors död fick jag flera kassar med garn av svärfar. En del har jag fortfarande inte nystat upp än.

Det har gått hyfsat bra att sticka, bara lite värk i armen efter en stund. Jag har inte stickat så länge varje gång.  Förhoppningsvis kan stolen bli klar den här sommaren i alla fall. Då får det väl bli en liten bild här.

torsdag 19 juli 2012

Städning i pysselskåpet

Nu är det fint  i mitt pysselskåp igen. Det är inte klokt vilken oordning det kan bli. Flera dagar har det tagit för att städa och sortera alla prylar. Lite har jag kastat men det mesta är tillbaka i skåpet igen. Nu är det sorterat i olika lådor och på olika hyllor. På plastlådorna har jag skrivit vad de innehåller. Nu hoppas jag bara att det kan få förbli ordning i skåpet.

Detta var ett av mina sommarprojekt. Nu kan jag hitta alla saker till mina andra sommarprojekt. På en hylla finns skissblock och pennor. Förr tecknade jag och målade mycket mera. Det skulle jag vilja börja göra igen. För ett tag sedan köpte jag Promarker tuschpennor. De vill jag lära mig använda. Jag får väl leta efter lite tips på nätet. Alla tips om hur man kan använda dem mottages tacksamt.

Min senaste fritidssysselsättning har fått flera hyllor i skåpet. Jag började geocacha för lite drygt ett år sedan. Det har inneburit att jag inte har lika mycket tid för andra pyssel. Men det är jätteroligt. Det kan tyckas att det inte hör hemma bland pysslen, men det blir en hel el pyssel, när jag ska lägga ut nya geocacher. Det är till dem jag samlat lite prylar. Det är ett roligt pyssel att komma på olika sorters kreativa gömmor. Jag skriver en hel del om mina geocachingäventyr på min andra blogg.

Nu ska jag bara ta itu med resten av huset. men det måste bli tid  för andra roliga projekt.

lördag 14 juli 2012

Bloggtorka

Nu var det länge länge sedan jag skrev något här på bloggen. Det har bara inte blivit av. Det kan också bero på att jag inte pysslat lika mycket som tidigare. Det går bra att både sticka och virka trots att jag bröt armen för ett år sedan. Lite ont kan det fortfarande göra om jag anstränger mig för mycket. Jobbet har också tagit mer tid och på fritiden är det mycket på gång. Jag började geocacha för lite drygt ett år sedan. Det är så kul, men det tar ju också tid från annat. Jag hoppas kunna pyssla en del i sommar och får återkomma är jag har något att visa och berätta. Ha en bra sommar!