söndag 30 december 2012

Årets sista sockar


Då var sockarna till maken klara och invigda. De blir varma och sköna i stövlarna. Dags att ge sig på nästa projekt. Men det lär jag inte klara av det här året.

torsdag 27 december 2012

Sockar till herrarna


Nu när vantarna är klara och jag är ledig måste jag lägga upp några ny maskor att sticka. Valen föll på ett par herrsockar. jag har ju tre herrar i familjen. Någon av dem behöver säkert ett par nya sockar. Jag hade två stora nystan i mitt garnförråd, ett grönmelerat och ettdenimmelerat. Jag började med det senare. Mönstret är ett vanligt sockmönster, sådant man lärde sig i slöjden. Det var på den tiden man stickade sockar i slöjden. Inte riktigt hundra år sedan men i alla fall nästan femtio.

DIY Japanskt godis


En av mina roligare julklappar fick jag från yngste sonen. Han har en hel del kontakter med Japan och brukar kunna bjuda på japanskt godis. En del får han i paketen när han beställer saker från soluppgångens land. I mitt paket låg en sats med allt man behöver för att göra eget godis. Alla beskrivningar var förstås på japanska. Det fanns några bilder så vi kunde gissa oss till vad vi skulle göra.


Sonen fick uppdraget att blanda pulvren i påsarna med vatten i det stora facket. Med hjälp den pipettliknande plastgrejen skulle man suga upp den flytande massan och trycka ut den i de olika formarna. Det fanns pulver i olika färger och smaker.


När massan sedan stelnat, använde vi den lilla plastgaffeln för att lossa figurerna från formarna. Figurerna var en stor dinosaurie i två delar som man kunde sätta ihop och några mindre fiskar.


Bilden på de färdiga gelégodisfigurerna blev lite suddig. Tyvärr kan jag inte fixa ett nytt foto för figurerna är redan uppätna. Vi smakade på dem. Den bruna dinosaurien smakade cola och fiskarna hade melonsmak. Var det gott, då? Jag har ätit godare, men de var inte helt äckliga. Vi får se vad nästa laddning kommer att ge. Med denna förpackning kom en kod. Om man mejlade över den, så skulle man få ytterligare två förpackningar på posten. Nu väntar vi med spänning vad dessa ska innehålla. Det dröjer ett tag för de skickar bara två gånger i månaden och det tar ett litet tag att få hit dem ända från Japan.

onsdag 26 december 2012

Vantar, kofta och en gran


Då var mormorsvantarna klara att användas. De är stickade i Zauberball efter ett mönster som jag hittade hos Alalindh.



 Resåren blev fin med de vridna räta maskorna. Jag har redan börjat på ett par sockar och då stickar jag också med vridna räta maskor.


Vantarna passade så bra i färg till min nya kofta. Den har jag inte stickat själv. Den köpte jag på Naturkompaniet och gav mig själv i julklapp. Det är en modell från Fjällräven och är superskön för oss frusna.


Så en bild på något helt annat. Det blev ännu en gran gjord som julpyssel. Den här gången använde jag en katalog från Gudrun Sjödén och vek alla sidorna. Det var många sidor att vika, men granen blev en fin bordsprydnad. Det tycker även katterna som gärna leker med den.

måndag 24 december 2012

Kasse till maken


Det har inte blivit så mycket pysslande den här hösten. Men idag på självaste julafton hann jag svänga ihop en kasse av kaffepåsar. Maken hade önskat sig en sådan och innan har jag inte hunnit sy den. Jag har en själv som jag gärna använder. Den är stadig och bra att ha till jobbet. Min har lite längre remmar så man kan bära den på axeln, men maken ville ha kortare att bära i handen. Så fick det bli. Kassen har en liten ficka på insidan och en skiva i botten klädd med en kaffepåse. Maken blev väldigt nöjd med sin julklapp.

Jag har ganska många påsar över så det kanske blir en kasse till en annan dag. På jullovet kan jag förhoppningsvis pyssla lite mer. Jag har ett par vantar att sticka klart och en beställning på en citronsjal.

God Jul, alla pysslare!

lördag 15 december 2012

Keltisk hjärtknop

Som gammal scout blir man extra glad för en sådan här knop. Kan änka mig att den skulle bli fin med flera på en lång rad som en girlang.