onsdag 30 oktober 2013

Nemesis-sockar


Mitt nya sockprojekt är Nemesis. Stickas i Regia Funstripe Color med stickor 2. Nu har jag stickat diagrammet en gång och ska fortsätta halva diagrammet innan hällappen börjar. Det tar lite tid. Tunt, tunt, men roligt, roligt. Detta kan nog bli ett favoritmönster.

måndag 28 oktober 2013

Blå sockar


Då var de blå sockarna också klara. De blev varma och sköna. Jag gjorde skaftet lite kortare den här gången. Garnet var Marks&Kattens Trixie. Den här gången stickade på rundsticka med magic loop. Det var mina första magic loop-sockar. Det gick bra på det sättet också.


Återbruk: Ljuslykta

I skolan har vi i sexan pratat om energi. Då kom vi också in på återbruk. Jag visade några saker jag hittade på semestern. Sen fick eleverna ta med en aluminiumburk eller en mjölkkartong som vi kunde använda för att göra nya saker av. Min kollega och jag gjorde en prototyp och så fotograferade jag varje steg till en powerpointbeskrivning. Här kommer bilderna från vår powerpoint. Beskrivningen hur vi förvandlade en mjölkkartong till en plånbok kommer senare.

lördag 26 oktober 2013

Höstsockar


Då var säsongens första sockar klara. Mönstret hittade jag på Ravelry. Garnet köpte jag på Smålänningens marknad. Det heter Regia Adventure Color. Sockarna har redan hittat ett nytt hem hos min geocachingkompis Katrin.

måndag 14 oktober 2013

Halstub med flätor på båda sidor


Då var den klar min grå flätmönstrade halstub. Lagom till den kallare säsongen blev den färdig. Det går inte så fort nuförtiden att bli klar med påbörjade arbeten.


Men jag har redan börjat på en till i rött.


Dessutom har jag äntligen kommit igång med sockstickningen. Det är roligt att sticka igen.

onsdag 2 oktober 2013

Flätmönster på båda sidor


Oj, vad längesen jag skrev något här. Det betyder inte att jag inte pysslat något på länge, men jag har bara inte orkat skriva om det. Stickade en top i somras, men den har inte blivit monterad än. Nu har jag gett mig på en scarf med flätmönster som blir likadant på båda sidor. Fast jag tänker nog sy ihop den till en halstub. Jag kanske vrider den så att det blir en möbiussjal.

Mönstret är lagom svårt. I princip består det av tre varv. Lägg upp ett antal maskor som är delbart med 8. Börja med att sticka *4 rm, 4 am* och upprepa varvet ut. Gör detta i två varv. På tredje varvet sätter jag *två rm på en flätsticka, stickar 2 rm, sätter tillbaka de två maskorna och stickar dem räta, stickar 4 am* och upprepar varvet ut. Inte så svårt och det blir ganska snyggt. Vi får se när det blir färdigt. Just nu stickar jag bara lite framför TV:n på kvällarna.