onsdag 12 februari 2014

Rapport från sockfabriken


Jag har väl glömt att visa några av de senaste alstren från sockfabriken. Olgasockarna är klara för längesen och jag använder dem ofta. Sen har det blivit några fler. Det översta paret ska bli en present till en god vän. De är stickade med magic loop från tårna och uppåt. Det andra paret närmast i bild stickades på samma sätt efter inspiration från ett finskt mönster. Kalajoki heter det och föreställer en ringlande älv. Originalet stickas med skaftet först, men jag stickade från tån. tekniken påminner om ett annat mönster jag stickat efter. Men jag kan inte kolla om det stämmer för de sockarna har jag gett bort.


De senaste sockarna är dessa helt vanliga tåuppsockar. För första gången stickade jag istickshälen. Jag vet inte om jag gjorde något fel, men så imponerad blev jag inte av den. Jag fick ganska stora hål i sidorna som fick snörpas ihop. Lite konstig form har den också, men det kanske rättar till sig när man använt dem. De satt bra på i alla fall. De kanske blev en aning små, men sockar brukar töja sig. Annars får jag väl ge bort dem till någon med mindre fötter än jag.

lördag 1 februari 2014

Ringbrynja, eller?


Visst ser det ut som en ringbrynja det jag har på stickorna nu. Det ska bli en omlottsjal med ribbmudd nertill och "ringbrynjan" upptill. Kanske inte följer mönstret till 100%. Vi får se. Mönstret kommer annars från Knittingroom. Stickor 4 och 8, men jag hade bara stickor 4 och 7 så det fick duga. Garnet är Kilafors Svenskullgarn entrådigt i grått.