söndag 26 oktober 2014

Avslutat Koftan Siri


Äntligen är min nya kofta Siri klar att användas. Det gick ganska snabbt att sticka den förutom kanterna. Det kom lite annat emellan innan jag kunde ta tag i framkanterna och halskanten. När de var klara tvättade jag arbetet och blockade även om det var litesvårt att få bra form på den. Det tog några dagar innan den var helt torr. Sen dröjde det ytterligare ett tag innan knapparna och banden, som skulle täcka de steekade kanterna, blev isydda. jag var inte riktigt nöjd med halskanten och nederkanten. De var lite sladdriga och vida, tyckte jag. Nu har jag virkat på insidan enligt Tant Koftas råd och nu är jag mycket belåten med resultatet. Detta kommer nog att bli en favoritkofta.

Mönster: Siri (finns att köpa på Ravelry)
Garn: Magasin Duetts Supersoft i färgen Silver Grey
Knappar och band kommer också från Magasin Duett

måndag 6 oktober 2014

Steeking Siri


Koftan Siri har vuxit. Nu har jag stickat klart ärmarna och maskat av. Det var äntligen dags att steeka dvs klippa upp mitt fram. Jag hade sytt två sömmar med zigzag på båda sidor om mittmaskan. Det var dags att sätta saxen i arbetet. Lite nervöst var det allt.


Saxen skötte sig bra och koftan har nu en öppning fram, men en  knäppkant måste ju också stickas på. Jag plockade upp ett lagom antal maskor och stickade vriden resår.


Den ena sidan är klar. Det är den där knapparna ska sitta.. Nu ska jag fortsätta med den andra sidan där knapphålen ska vara. Till sist ska halskanten stickas. Jag börjar se slutet på projektet. Snart kan jag börja använda mn fina nya kofta.