fredag 10 juli 2015

Striped top i Noro


Äntligen är detta UFO klart. Jag började på denna top för ett bra tag sedan. Sen blev den liggande för jag var inte helt nöjd med resultatet. Trots att jag stickat efter mönstret tyckte jag att den blev väl kort. Garnet är ett japanskt Norogarn med hälften bomull och rsten ungefär lika delar ull, polyamid och silke. Mönstret heter bara Striped top.

Nu tog jag fram stickningen igen. Jag stickade en smal "revär" i sidan för att den inte skulle dra ihop sig så. Sen plockade jag upp maskor i nederkanten och stickade på en bit. Man stickar med två nystan samtidigt. Det är samma färg men man börjar på lite olika ställen i det melerade garnet. Allt är rätstickning och varje färg stickas i två varv innan man byter till nästa. På bakstycket stickade jag förkortade varv så att den skulle bli lite längre där.

Nu sitter den mycket bättre och känns inte lika kort. Den var riktigt skön att ha på sig, men det kanske behövs ett linne under om man tycket att ullen kliar.

måndag 6 juli 2015

Kofta i grått och vitt


Äntligen blev koftan klar. Den är stickad i Baby Wool i grått och vitt. Modellen hittade jag på men jag utgick från ett uppifrånochner-mönster.


Det grå grarnet hade inte räckt till muddarna på ärmarna så jag avslutade dem med vitt i stället. Koftan ska skickas till en liten kille som är ungefär 6 månader nu. Men först ska den blockas.