torsdag 26 december 2013

Fler sockar från sockfabriken


Ännu ett par sockar klara. Sonen skulle fått dem på julafton men då var de inte färdiga. Han fick dem idag i stället. De är stickade båda på en gång tåupp med magic loop. Hälen är en tomathäl och avmaskningen extra lös.


Neonsockarna har jag redan börjat på för ett tag sedan. Nu ska jag sticka vidare på dem. Jag gör nog en vanlig häl på dem. Så funderar jag på att göra skaftet i smock. Vi får se vad det blir.

onsdag 25 december 2013

Julklappssockar


Sonens julklappssockar stickades med magic loop och båda på en gång från tårna och upp. Det var första gången jag gjorde en tåuppsock och även första gången då jag stickade båda på en gång. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och har börjat på två par nya sockar. Det ena paret i neongarn och det andra i ett lite tjockare garn. Det sista paret blir snart klart. Jag har bara skaften kvar nu. Om jag hade hunnit, skulle andre sonen fått dem på julafton. Vi får se när det kan bli. Den här gången provade jag att sticka tomathälen. Hittills är jag väl inte så imponerad, men det kanske blir bättre när man provar de färdiga sockarna. Det var lite svårt att veta när man skulle börja på hälen så de kanske blir lite i kortaste laget. Vi får se.

lördag 21 december 2013

Sticka med Google


Inte lätt att hinna med detta just nu. Här är det full fart med kvasten. Huset måste städas och pyntas. Jag hör till dem som inte vill pynta förväg. Granen pyntas på måndag kväll. Kanske kan jag sen sätta mig i soffan och sticka lite. God Jul!

fredag 6 december 2013

Gubbasockar


Då var ännu ett par sockar klara. Den här gången var de beställda av maken. Han vill ha korta skaft med väldigt lös resår för alla andra sockar sitter åt för hårt, tycker han. Jag stickade förstärkt häl och tådel i enfärgat grönt Opal. Resten är i självrandande Regia. Han blev väldigt nöjd med sockarna och beställde genast ett par till.