söndag 5 juni 2011

Pinnstol får stickad kofta

 För ett tag sedan hittade jag en blogg som handlade om en pinnstolsutmaning. Man skulle göra något av en pinnstol. Det lät spännande tyckte jag. Genast såg jag min pinnstol framför mig, den som jag sitter på vid skrivbordet. Den skulle verkligen behöva pimpas. Den passar inte riktigt in i miljön.
 Jag såg framför mig hur jag skulle klä in den i stickat. Garnet skulle förstås vara mitt gamla växtfärgade i allsköns olika färger. Sagt och gjort. Jag plockade fram stickor och garn. Först stickade jag ryggpinnarnas fodral. Sedan överliggaren och sitsen.  Så långt har jag kommit i stickningen.
 Idag plockade jag fram alla delar och började klä på stolen. Jag började med sitsens klädsel. Den stickade jag faktiskt figurformad. Jag ritade av sitsens kurvor på ett tidningspapper och klippte ut det. Sen stickade jag efter det. För att få stadga sydde jag fast den stickade delen på ett tyg klippt efter samma mönster. Runtom plockade jag upp maskor och stickade sedan kanten smalrandig på rundsticka. Jag minskade antalet maskor något varv innan avmaskningen. Det var lite tajt att få sitsen över ryggstödet. Det hade jag inte tänkt på, men det gick. Som tur är kan man sträcka stickade alster ganska mycket. Jag sydde ihop sitsen mellan pinnarna. Sedan sträckte jag kanten och häftade fast den på undersidan med häftpistol.
Sedan började jag klä in ryggpinnarna, men jag hann bara göra två innan jag måste åka iväg på andra äventyr.  Fler bilder och rapporter kommer när jag hunnit lite längre. Jag ska sticka underredet också, benen och alla stagen. Dessutom ska det bli en lös dyna. Det känns kul att ha kommit en bit på väg i alla fall. Stolen ska väl kunna bli färdig tills höstterminen börjar. Då kan det vara skönt med något varmt under rumpan när jag sitter vid datorn och bloggar.

3 kommentarer:

 1. Så fiffigt! Tänk att en pinnstol kan bli så fin och mjuk. Uthållighet har du dessutom!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar blogg, jag ÄLSKAR att pyssla =) Har oxå en pysselblogg, ganska ny men du kanske kan hitta något du gillar där...

  Karoline

  SvaraRadera
 3. Såg en annan tjej som gjorde något liknande. Himla kul idé och kul om en pinnstol kan bli lite bekvämare!

  SvaraRadera