söndag 5 februari 2012

#2 Raggsockar på två stickor

Min gröna uppifrånochnerkofta är färdigstickad men jag har inga bilder på den än. Den är inte blockad och det fattas knappar. Så därför väntar jag med bilderna. Jag ska åka till Jönköping på tisdag och då tänker jag bl a besöka Garnshopen Astrid. Kanske hittar jag några fina knappar också.

I veckan hittade jag ett roligt mönster på raggsockar som man stickar på två stickor. Man lägger upp maskor till bakre halvan av sockan och stickar uppifrån muddkanten över hälen och hela sulan fram till tårna. Sedan fortsätter man med ovansidan som man samtidigt stickar ihop med underdelen. Mönstret var enkelt att lära sig och funkade riktigt bra. Jag använde ett grövre garn än i mönstret och därmed också lite tjockare stickor. Därför lade jag bara upp 20 maskor. För övrigt följde jag i stort sett beskrivningen.
Det första paret stickades i blått Ragge-garn. Nu är jag inne på par nummer 2, som stickas i Pigans raggsocksgarn i grått och rött. Alla garner fanns i mina lådor. Till de blå gick det åt lite mer än två nystan. De andra gör jag något kortare och hoppas att mina två nystan ska räcka. Det går fort att sticka sockarna. Jag testade det första paret i eftermiddags, när vi var funktionärer på ett familjerally. Vi stod ute i kylan några timmar vid en sjö. Då var det skönt med varma sockar.

1 kommentar:

  1. Hittade just hit,härligt att hitta raggsockar OCH en frimodig kristen tjej =) Är själv lärare som börjat plugga till präst.Min vän Nina och jag planerar lite "konkret hjärtevärme" I Alla hjärtans dag tider. Kika gärna in till oss så får du veta mer ;-)http://metrobloggen.se/sallysdaughters/
    Kul om du ville hänga på!
    Allt gott!
    Lo

    SvaraRadera