lördag 21 juni 2014

Sommartop


Min nya sommartop blev klar för ett par dagar sedan. Den är stickad i ett bomullsgarn från Söstrene grene i fyra gröna färger.

Mönstret hittade jag på. Jag såg något liknande och stickade en provlapp, men jag blev inte helt nöjd med den. Så då ändrade jag mönstret till ett eget.


Beskrivning: 
Jag lade upp genom att sticka en i-cord och sedan plocka upp en maska i varje varv. På så sätt kunde jag lätt lägga upp lagom många maskor eftersom jag kunde mäta runt höfterna. Mönsterrapporten är 18 m bred, därför lade jag upp ett antal som var delbart med 18. Jag stickade runt på rundsticka och gjorde först 2 varv med rm innan jag började på mönsterrapporten. Det blev 8 mönsterrapporter om 12 varv var upp till ärmhålet. Sedan maskade jag av 9 m i varje ärmhåla och stickade jag bakstycke och framstycke var för sig. Upp till axeln blev det 4 mönsterrapporter. Sedan stickade jag ihop framstycke och bakstycke. Jag stickade ihop 18 m från avigsidan och maskade samtidigt av. Sedan fortsatte jag med am varvet ut. Därefter vände jag och gjorde samma avmaskning från andra hållet. Jag vände rätsidan ut igen och stickade ett varv rm runt halslinningen innan jag gjorde en i-cordavmaskning runt halsen. Runt ärmhålen plockade jag upp maskor och stickade ett varv rm innan jag gjorde en i-cordavmaskning även där. Sen var det bara att fästa trådarna och blocka toppen. Den blev mycket bättre när jag blockat den.

Mönsterrapport: 18 m, 12 varv
Varv 1-2: rm
Varv 3: * 3 rm, 2 rm med dubbla omslag (=sno garnet två varv runt stickan innan man drar igen maskan), 3 rm med tredubbla omslag, 2 rm med fyrdubbla omslag, 3 rm med tredubbla omslag, 2 rm med dubbla omslag, 3 rm * upprepa varvet ut
Varv 4: rm, släpp alla omslag så att det bildas långa maskor
Varv 5-8: rm
Varv 9: *  1 rm med fyrdubbelt omslag, 3 rm med tredubbla omslag, 2 rm med dubbla omslag, 6 rm,  2 rm med dubbla omslag, 3 rm med tredubbla omslag, 1 rm med fyrdubbelt omslag * upprepa varvet ut
Varv10: lika som varv 4
Varv 11-12: rm, byt färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar