lördag 2 januari 2016

Gott Nytt Pysselår!


Ett nytt år har börjat. Jag fortsätter att sticka på mina gamla arbeten som inte är klara än. Jag har bestämt att jag inte ska börja på något nytt förään koftan är klar.


Det går sakta framåt med min Siri-kofta. Nu har jag klarat av alla diagrammen och har kommit en liten bit på ärmarna. Jag stickar båda samtidigt med magic loop.


Nederkanten gjorde jag lite annorlunda. Jag var inte riktigt nöjd med resåren på den första koftan. Den blev lite volangaktig. På nummer två valde jag att sticka en picotkant. Jag bytte till ett nummer mindre stickor och stickade 10 varv slätstickning. Sedan fortsatte jag med ett hålvarv, *1 omslag, 2 rm tillsammans*. Efter ytterligare 10 varv slätstickning maskade jag av.


Kanten viks vid hålvarvet och sys fast på avigsidan. Då bildas picotkanten av hålvarvet. Jag har inte sytt upp kanten än. Jag har tänkt göra likadant nedtill på ärmarna och förmodligen även i halsen men lite smalare kant där. Sen har jag inte bestämt än hur framkanterna ska se ut. Jag funderar på att sätta i en dragkedja i stället för knappar. Tål att grunna lite på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar