lördag 10 december 2011

Pumlor

 För ett tag sedan fick jag lära mig att i Norrland heter julkulor pumlor. Vackert namn tycker jag. Pumlor kan kanske användas året om och inte bara till jul. Den här modellen har jag tänkt göra av gamla julkort i flera år. Nu blev jag påmind om det när jag såg ett bidrag till Pysselstafetten från Helens pyssel och papp. Det var bara att sätta igång. Beskrivningen finns hos henne.
 Jag använde en tunnare ståltråd, men jag tror man kan använda sytråd. Om man knyter fast en pärla på mitten och sedan trär på remsorna går det säkert lika bra. jag använde håltången att göra i båda ändar på remsorna  med måtten 1,5x10 cm. I mitten trädde jag på lite fler pärlor. Det kanske inte behövs med det var fint när de skymtar mellan remsorna. Man kan nog använda en bit sugrör som är lättare för barn. I andra änden trär man på remsorna i samma ordning, avslutar med en pärla och en ögla för upphängning. Min kula fick hänga i aloeveran medan jag fotade för julgranen kommer inte in förrän tidigast några dagar före jul.
Visst blev den fin! Leta reda på några gamla julkort så bidrar ni till återbruket. I beskrivningen visas en dubbelkula med en lite mindre under en lite större. Det blir också fint. Lycka till

4 kommentarer:

 1. Att klippa ut foton och klistra på sitt luciatåg var en bra idé! Får nog ta och lägga till det i beskrivningen. :-) Tack!

  SvaraRadera
 2. Jättefina och fiffiga pumlor du gjort och dina stickade kulor är också så fina.
  Ha nu en riktigt God Jul


  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du blev inspirerad hos mig!

  SvaraRadera