söndag 22 januari 2012

Liftaren

Min kofta får vila lite. Den hade kunnat vara färdig nu, men då skulle den bli i kortaste laget. Jag vill gärna ha en längre modell. Ytterligare en garnhärva är beställd och kommer förhoppningsvis på posten någon av de närmaste dagarna.

Eftersom jag helst har något i händerna när jag sitter framför TV:n, plockade jag fram ett garn som jag köpt av Tant Kofta. Det skulle bli en sjal men det har inte känts rätt. Nu har jag äntligen hittat den rätta modellen. Den finns på Ravely. Där kostar den några euro, men jag är snål och gör en egen variant. Det är kul det också och den verkar bli riktigt bra. Modellen kallas Hitchiker så min får väl heta Liftaren. Anledningen är att ena kanten har 42 uddar. Det anspelar på talet 42 som ju är speciellt i boken Liftarens guide till galaxen.

När de båda projekten är färdiga får jag väl ladda upp några fler bilder. Det kanske kommer ett mönster till sjalen också så småningom. Den är modell mindre, lång och smal fast ändå trekantig och ska kunna viras några varv runt halsen.

1 kommentar:

  1. Liftaren var ett roligt namn. Vad fint det ser ut med de där uddarna..
    Jag vill också gärna ha något i händerna när jag sitter framför TV:n inte mycket man missar ändå..

    Kram Maidi

    SvaraRadera