torsdag 27 juni 2013

Stickad stol


Äntligen är min stickade stol klar. Egentligen är det väl snarare en instickad stol. Det tog bara två år att få den klar. Själva stickningen gick rätt fort, men monteringen kom helt av sig. Idag tog jag tag i saken.


Det var ju bara två bakben kvar att täcka och arbetet var inte så svårt. Det svåra var att komma igång igen. Nån har sagt att 90% av arbetet är att starta, 10% är själva jobbet. I det här fallet stämmer det väldigt väl.


Idén fick jag för ett par år sedan. Instickade stuprör och räcken har man ju sett på bilder tidigare. Så var jag på en utställning på Vandalorum där det fanns en instickad cykel. Samtidigt fanns det på nätet en uppmaning att göra något av en pinnstol. Det var då jag fick denna idé.


Stolen står vid mitt skrivbord. Jag sitter på den just nu medan jag skriver. Därför har jag gjort en dyna till den så att den ska bli lite skönare att sitta på. Den har också fått ett stickat fodral. Garnet kommer från min samling av restgarner. Många av nyanserna har jag själv växtfärgat för längesen. Det känns jättebra att äntligen bli färdig med detta projekt.

2 kommentarer:

  1. Wow, det var ju helfräck! Bättre än min cykel ju. =)

    SvaraRadera