lördag 21 augusti 2010

Citron

Den fjärde sjalen den här sommaren är klar. Jag har länge velat sticka en citron. Ja, den heter så och den har blivit ganska populär på sistone. Den kallas så för att den liknar en citronskiva. Den består av slätstickade partier varvade med bubbliga partier som bildas av att man ökar maskantalet till det dubbla för att sedan minska till hälften igen. Man avslutar med en volangkant. Sjalen var rolig att sticka. Jag kommer nog att sticka en till i en annan färg. Denna är stickad i alpacka i mörkbrunt och två beige nyanser. Den blev inte så stor. Jag hoppas den blir lite större när man blockat den. Annars kan man öka på antalet ränder om man vill. Jag tror att jag ska ge bort denna i julklapp. Mönstret är i original på engelska och är gjort av Hillay Smith Callis, men det finns en översättning hos Sticka, Sveriges stickförening.

Min citronsjal, klar men oblockad

9 kommentarer:

 1. Va snygg den är! Gillar färgkombinationen och att den är randig.

  SvaraRadera
 2. Den ser jättefin ut! Det är ju alltid kul att sticka/virka när det "händer lite", dvs olika varv och så. O citronsjalarna e ju så fina!

  SvaraRadera
 3. Så snygg den är!! Skönt att du blivit färdig innan skolan börjar =)

  SvaraRadera
 4. Helt underbar!!! Gillar dina färgval. Tänk att få svepa in sig i den, mjuk och skön.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Du gör verkligen underbara sjalar. Lyckliga den som öppnar det paketet på julafton.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Ännu en vacker sjal! Många säger att Citron är enformig att sticka. Vad tycker du ( eftersom du ska sticka en till)? Jag vill nämligen sticka den men har inte så stor uthållighet.

  SvaraRadera
 7. På de "bubbliga" varven blir det på slutet väldigt många maskor att sticka, men det går bra även om det tr lite tid. Jag tycker annars att den var lätt att sticka. Spetssjalar har ofta diagram eller komplicerade beskrivningar att följa på nästan alla varv. På citronen kunde man "vila" och bara sticka på mellan ökningsvarven. Lycka till, Maria, om du börjar på en egen citron!

  SvaraRadera
 8. Halloj! Vad kul att du vill vara med på pysselstafetten! Jag försökte maila dig, men det verkade inte fungera, för jag fick ett felmeddelande. Hm...
  Jag kommer att vänta in lite mer folk och sen kommer jag maila ett förslag på ett schema till alla som är med. :-)

  Trevlig helg!!
  Stina

  SvaraRadera