tisdag 12 april 2011

Nya projekt

 Vissa projekt blir till av en slump. Det kan vara ett mönster som bara måste testas. Eller ett garn som lockar till att sätta igång. För några veckor sedan hade jag inget på gång, i varje fall inte något som involverade garn och stickor och virknålar. Då kan det klia i händer, som känns tomma utan något projekt som växer fram ur ett garnnystan. Då fanns det där sköna garnet som jag köpt i en lågprisaffär för ett tag sedan, ett bra-att-ha-garn. För att hå något att göra så lade jag upp ett antal maskor och började sticka rutor med omväxlande räta och aviga maskor, världens enklaste mönster. De skulle kunna bli ett stickat kuddfodral. Jag har några kuddar som skulle behöva nya "kläder". Vi får se när det blir färdigt. Jag har detta projekt som "nödprojekt", om jag inte av någon anledning har något annat att syssla med.
 Ett annat nystartat projekt är en väska, som jag ska valka i tvättmaskinen när den blir klar. För ett par år sedan stickade Jag flera väskor i en liknanade modell. Den här hittade jag beskriven på en japansk sida. Jag fattade inte texten alls, men som tur var förstod jag skisserna. Jag ritade av monteringsskisserna i min projektbok.
Väskan består av 22 rätstickade rutor, randade i två färger. jag använder en svart "bottenfärg" och en röd och en orange till ränderna. Det här är också ett bra projekt att ta till mellan andra projekt eller om man ska ut och resa. Varje ruta stickas i 21 maskor och 42 varv. Vi får se när väskan kan bli klar. Det är inte så att jag behöver den imorgon. jag är något av en "väskoman" och har en massa väskor som jag kan använda.

Hur gick det då med sjalprojektet? jag frågade ju er läsare vilket mönster ni gillade bäst. Seascape var det som fick flest röster om man räknar ihop kommentarerna och rösterna i enkäten. Jag har ju inte lovat att följa valresultatet, men jag lutar åt att det hållet. Än har jag inte satt igång. Det enda som oroar mig är att inte garnet räcker. Det är inte alltid garnmängden som är angiven i beskrivningen stämmer när jag stickar. Det brukar nästan alltid gå åt mer än vads om står. Är det fler som har samma problem? Jag försöker läsa hur många meter man behöver i stället för antal gram. Det kanske kan hjälpa till. Annars brukar jag köpa på mig lite extra nystan som sedan hamnar i garnförrådet till restgarnsprojekt.

Det finns ett projekt till som jag är riktigt sugen på. Pinnstolar har vi väl några var och en, en del gamla, andra lite nyare. Pinnstol Tur & Retur är ett projekt som går ut på att inspirera till återbruk och kreativitet, helt i min linje. Om man vill kan man till och med få ställa ut sitt alster. Några sådana planer har inte jag. Utställningen ska bli i Örebro och jag har en bra bit dit. Men jag har en pinnstol som jag gärna skulle pimpa genom att sticka in den. Det finns andra som gjort det förut, så det är inte helt nytt, men kul. Om den någon gång blir klar, tänker jag ha den här vid skrivbordet och datorn i mitt arbetsrum. Kolla också in denna läckra instickade stupränna som finns hos Skapa och inreda. Jag gillar sådana uppkäftiga projekt.

Dessutom har jag en beställning på en luva till. Min hundvakt blev så glad i sin luva hon fick av mig sist att hon lagt in en beställning på en till i andra färger. Problemet är att jag hittills inte hittat de rätta färgerna. jg får fortsätta att leta.

2 kommentarer:

 1. Jag har också stickat kuddar i rutmönster, virkade några blommor som jag sydde fast. Du kan se dem i ett inlägg hos mig, stickade kuddar. Jag gillar den härliga färgen du valt, den kommer att bli jättefin som kudde.

  SvaraRadera
 2. Hej..
  Jag har varit väldigt dålig på att lägga till mig som följare hos andra bloggare men har nu börjat med det så nu finns jag här hos dig också. Jag har haft min egna lista på alla jag vill besöka..
  Visst är det så att man alltid vill ha något för händerna. Jag håller på med så många olika saker så jag vet inte vad som blir färdigt först.
  Ska bli spännande att se dina färdiga alster..

  Kram Maidi

  SvaraRadera