torsdag 27 december 2012

DIY Japanskt godis


En av mina roligare julklappar fick jag från yngste sonen. Han har en hel del kontakter med Japan och brukar kunna bjuda på japanskt godis. En del får han i paketen när han beställer saker från soluppgångens land. I mitt paket låg en sats med allt man behöver för att göra eget godis. Alla beskrivningar var förstås på japanska. Det fanns några bilder så vi kunde gissa oss till vad vi skulle göra.


Sonen fick uppdraget att blanda pulvren i påsarna med vatten i det stora facket. Med hjälp den pipettliknande plastgrejen skulle man suga upp den flytande massan och trycka ut den i de olika formarna. Det fanns pulver i olika färger och smaker.


När massan sedan stelnat, använde vi den lilla plastgaffeln för att lossa figurerna från formarna. Figurerna var en stor dinosaurie i två delar som man kunde sätta ihop och några mindre fiskar.


Bilden på de färdiga gelégodisfigurerna blev lite suddig. Tyvärr kan jag inte fixa ett nytt foto för figurerna är redan uppätna. Vi smakade på dem. Den bruna dinosaurien smakade cola och fiskarna hade melonsmak. Var det gott, då? Jag har ätit godare, men de var inte helt äckliga. Vi får se vad nästa laddning kommer att ge. Med denna förpackning kom en kod. Om man mejlade över den, så skulle man få ytterligare två förpackningar på posten. Nu väntar vi med spänning vad dessa ska innehålla. Det dröjer ett tag för de skickar bara två gånger i månaden och det tar ett litet tag att få hit dem ända från Japan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar