måndag 4 februari 2013

Restgarnspyssel

Bandana Cowl
 När jag stickat klart den röda citronsjalen, hade jag lite kvar av garnet. Då passade jag på att pröva ett mönster på en "Bandana Cowl" från The Purl Bee. Det var inte riktigt samma garn så jag prövade mig fram till ett lagom antal maskor. Den blev ganska bra till slut. Den var färdig för nån vecka sedan.
Handledsvärmare
 Det fanns fortfarande gott om restgarner kvar. Jag har ett par köpte handledsvärmare/halvvantar, som jag gillar mönstret på. Jag prövade att sticka med ungefär samma mönster fast de här garnet var lite grövre. Ovansidan syns på bilden, men undersidan har ett tätare mönster med varannan ljus och varannan mörk maska.
Handledvärmarna var nästan klara innan helgen, men sen tog det stopp. Vinterkräksjukan slog till. Jag kunde inte stå på benen, men idag kunde jag i alla fall sitta i soffan och till slut blev de klara. De passade min smala händer perfekt. Mönsterstickningen gör så att de inte töjer sig så mycket vilket är bra. Undrar bara om garnet ska räcka till en mössa också?

1 kommentar:

  1. Vilka fina halvvantar! Ser varma och goa ut. Håller tummarna för att ditt restgarn räcker till en mössa också, för det är ju alltid kul att ha matchande vantar och mössa :)

    SvaraRadera