söndag 14 februari 2010

Fler vänskapsband


För några veckor sedan gjorde vi vänskapsband på scouterna. I fredags fick mina elever i skolan pröva att göra vänskapsband om de ville. En del lärde sig snabbt. Andra gick det trögare för. För vissa ville inte trådarna lägga sig som de skulle. Men till slut hade vi rett ut de knutorna.

I ett tidigare inlägg har jag länkat till en liten instruktionsfilm på Teacher on demand. Om man söker på YouTube, hittar man många små filmer som visar hur man gör olika sorters vänskapsband. Bäst är att söka på "friendship bracelets". Då hittar man en hel del på engelska. Man behöver inte förstå så mycket för man kan titta på hur de gör. Ljudet är ändå ofta ganska dåligt. En del filmmakare är lite omständliga och röriga, men det finns några pärlor att hitta. Jag hittade bl a en film om hur man gör ett V-format mönster som kallas chevron och en annan om hur man gör ett mönster med hjärtan. Det senare var enklare än jag trodde efter att ha tittat på filmen. Det blev några band med hjärtan tillverkade lagom till Alla hjärtans dag.

1 kommentar:

  1. Hej ser att du gjort lite vänskapsband, för att ge dig och dina elever en liten utmaning. På http://friendship-bracelets.net/ har du tusentals mönster på vänskapsband och de är väldigt lätta att förstå. Ha en trevlig dag.

    SvaraRadera