söndag 28 februari 2010

OS-mössan i min version


Så här blev OS-mössan i min version. Jag virkade den i stort sett på samma sätt som mina andra mössor fast jag använde mig av halvstolpar i stället för fasta maskor. Jag ville ha den lite "baggy" så jag ökade maskantalet till lite fler maskor än de andra mössorna. Vid den sista blå randen minskade jag sedan så att den blev lagom vid. Bäst blir den nog om man fodrar den med något tyg i trikå.

Färgerna blev fina tycker jag. Nästan alla garner i affärerna är slutsålda för alla vill virka OS-mössor. Jag hittade mina färger i ett varuhus. När killen i kassan skulle slå in mina varor, sa han att trodde han visste vad jag skulle göra. jag kunde bara hålla med honom om att det var ganska uppenbart. Det blå garnet är babyullgarn som jag virkat med tre trådar. De andra färgerna hittade jag inte i ull så det fick bli två trådar i akryl.

Den här mössan ska bli ett pris i vår OS-tävling i klassen. Den kommande veckan ska vi avsluta vårt besök i Vancouver på vår resa jorden runt. Sista uppdragen för eleverna blir att klara av en femkamp i engelska.

2 kommentarer: