torsdag 17 februari 2011

#9 Blomlåda


Ibland tar jag paus i stickandet och gör något annat. Den här veckan stylade jag om en blomlåda som jag fick av mina elever vid julavslutningen. Då innehöll den lite godsaker som en flaska glögg, en påse polkaskorpor och lite annat smått och gott. Jag gillar ju återbruk så det passade bra att göra om den så att den går att använda året om.


Från början stod det GOD JUL på lådan. Det är ju inte så kul så här års. Jag började med att skrapa bort klistermärkena med streckkoden. Sedan fortsatte jag med ett skrapa bort de svarta bokstäverna.


Sedan målade jag lådan med vit färg. Det blev inte helt slätt och fint, men det gör inget. Hela lådan är lite ojämn och det syns lite märken och knaggar i träet. Jag gillar det lite robusta. När färgen torkat, skrev jag på sidorna med en permanent tuschpenna. jag skissade först med blyerts innan jag fyllde i med tuschpennan.


Orden jag valde var Blommor på fyra olika språk. Förutom svenska blev det Fleurs på franska, Flores på spanska och det japanska tecknet för blommor. Jag har ingen aning om hur det ska uttalas. Jag får väl fråga sonen när han kommer hem. Orden hittade jag med hjälp av ett lexikon på nätet. Nu står blomlådan på mitt bord med en vit Saintpaulia i.

4 kommentarer:

 1. Så fin den blev! Kul att kunna använda den året om, inte bara vid jul.

  SvaraRadera
 2. Det var kul att se den omgjord. Den är ju jättesnygg som blomlåda! Men först trodde jag det stod "te" på den ena sidan, men det var visst japanska ;-) oops! hihi.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag trodde också att det stod Te på ena sidan men det här var ju fiffigt, med så många språk och fin blev den också din lilla blomlåda.

  Kram Maidi

  SvaraRadera