söndag 8 november 2009

Pyssla mera


En pysselblogg! Varför startar man en pysselblogg?


Jag har alltid gillat att pyssla. Det sitter nog i sedan man var barn och pysslade tillsammans med föräldrarna. Det var alltid trevliga stunder. Nuförtiden hinner man inte alltid pyssla så mycket som man vill. Jag skulle vilja ha mer tid för pyssel, men man får ta vara på de stunder man har.

Första bilden visar en gammal bonad som min mamma sydde till mig. Den hängde ovanför min säng i barnkammaren hemma. Nere till vänster hänger fortfarande ett gammalt simborgarmärke.

På den här sidan kommer jag att lägga ut bilder och berätta om olika pysselidéer som jag förverkligat. Jag kommer att tipsa om material och idéer som fungerat för mig och beskriva hur jag gjort. Om jag använder andras mönster, ska jag försöka att länka eller hänvisa till källan.
Pyssel kan ju vara så mycket. man kan använda så många olika material och en massa olika tekniker. Jag prövar gärna på nya saker. Ibland fastnar jag för något som jag sett i en tidning eller varför inte på en pysselblogg. Jag skaffar material och sätter igång. Det är inte alltid resultatet blir samma som i förlagan. Jag är nämligen en notorisk idéutvecklare. Det är sällan jag följer ett mönster eller ett recept till punkt och prickar. Enligt mitt sätt att se förbättrar jag idéerna. Det kanske inte den ursprungliga idémakaren tycker. Men mina idéer får vem som helst utveckla. Det viktigaste för mig är att den som använder mina idéer blir nöjd med resultatet. Det är väl den där härliga känslan av att ha gjort något från grunden som driver oss att pyssla.Lycka till med era idéer, alla pysslare! Tack för alla idéer som ni ger mig hela tiden! Återkommer snart för att berätta om mina amigurumi.

Pysselkramar från

Inga

2 kommentarer:

  1. Exakt en sådan bonad hade vi i mitt hem. Någon av syskonen fick den för några år sedan. Den är mycket trevlig och härlig att titta på. Nostalgi...

    SvaraRadera
  2. Jag fick den när äldsta dottern var född.
    Hon fyller 35 i februari, så det var allt "några år" sedan, Bobo. ;)
    Den vandrar vidare och finns hos det barnbarn som är yngst. Just nu finns den alltså hos Fred.

    SvaraRadera