tisdag 21 december 2010

Julkrubban snart klar

Snart är min virkade julkrubba nr 2 klar. Den ska jag ha själv. Den första skänkte jag bort. Den såldes på missionsauktionen för en månad sedan. Den andra är snart klar. Alla delarna är virkade. Jag håller på att sy ihop de olika figurerna nu. Den heliga familjen med Maria, Josef och jesusbarnet är klar. Likaså ängeln, herden och fåren. Kvar är bara de tre vise männen, men de kommer snart. Egentligen firar vi ju inte deras dag förrän till trettonhelgen och då ska de ha anlänt.

Idag var jag på Blomsterlandet och handlade lite blommor. Då passade jag på att köpa några småväxter till arrangemanget med krubban. Det blev lite grus och en silvrig stjärna på en pinne också. När jag kom hem var jag tvungen att arrangera krubban. Jag använde ett stort fat från IKEA. Växterna satte jag längst bak med lite grön mossa runt. I mitten hällde jag brunt grus. Sedan placerade jag ut de olika figurerna på gruset och stack ner stjärnan bland växterna. Så var det klart. De vise männen vet jag inte var jag ska placera. De får kanske stå utanför och vänta på sin tur.

1 kommentar:

  1. Åh så fint det blir, för ett tålamod att virka allt. Det är bra att du behåller den själv, allt fint kan man ju inte ge bort. Jag hittar inte några julblommor som tål -28 graders resa i bil, allt är så omtåligt. Får köpa en grön växt kanske, som tåler allt.

    SvaraRadera