måndag 27 december 2010

Sjal med lövmönster

Lövsjalen
Julen är över. Det är bara efterdyningarna kvar. Men jullovet fortsätter ett tag till. Det blir lata dagar då man kan sitta i soffan och sticka lite. Igår började jag på en sjal med lövmönster. Löven syns inte så bra på bilden. De drar ihop sig, men kommer nog att synas tydligare efter blockningen av sjalen.

Jag hittade beskrivningen på nätet. Någon hade scannat in ett gammalt mönster för att inte tappa bort det. Det var väl använt såg man. Mönstret var på engelska med en del gamla sticktermer. De flesta kunde jag, men det fanns en jag aldrig sett tidigare. Jag fick googla på den. Jag hittade en diskussion om betydelsen i ett forum. Där kom man fram till att den betydde att man skulle göra ett omslag. Numera skrivs det "yo" och man läses ut det "yarn over". När jag satte igång att sticka, märkte jag att den förklaringen stämde.

Nu har jag kommit en bit upp på sjalen. Man börjar längst ner i snibben. Det ska bli en triangulär sjal, som ni förstår. Garnet köpte jag på Syfestivalen i Borås. Det har väntat i mitt skåp sedan dess. Det består av 70% merinoull och 30% sjögräs. Det känns underbart mjukt och verkar vara ganska drygt. Jag använder stickor nr 3.

Ett UFO har jag i min slöjdpåse. Det är strumporna som jag stickar i Opal till min man. En är klar, men den andra är bara påbörjad. jag får väl växla mellan sjalen och strumporna. Mina egna strumpor i samma garn använder jag dagligen. De är verkligen varma och sköna.

Gott slut på det här pysselåret!

2 kommentarer:

  1. Vilket vackert garn! Spännande låter det också. O visst är google bra! Vad hade man gjort utan det?

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentar på min blogg. Lustigt jag köpte också en härva merino- och sjögräsgarn på Syfestivalen i Borås. Mitt är grönt. Det känns verkligen ljuvligt. Jag har inte bestämt än vad jag ska göra av mitt.

    SvaraRadera