onsdag 8 december 2010

Jul på gång

Mina julhyacinter har vuxit till sig lite. Ibland brukar hyacinterna ränna iväg så att de blommar över innan jul. Då får jag köpa nya till julhelgen. Men i år har de precis tagit sig upp ur bladen. Dekorationerna ville följa med upp så jag fick trycka ner dem. Än doftar de inte. Hyacinter är annars en av julens underbara dofter för mig.

Det har varit tyst här på bloggen ett tag. Det beror inte på att jag inte pysslat, men jag har inte avslutat mina projekt än. Nästan alla julklappsstrumporna är klara. Det fattas bara den ena till maken men han har sagt att det inte gör något om de inte blir klara till jul. Jag kanske ska satsa på att virka mössor till pojkarna i stället. De kommer hem till jul, men sen försvinner de tillbaka till studieorterna igen. Maken är förhoppningsvis kvar även efter jul. Han har visserligen sökt jobb i Norge, men det vet vi inte vart det leder.


Mellan stickvarven virkar jag på min julkrubba. Den första såldes ju på missionsauktionen. Så nu gör jag en andra som jag ska ha själv. Sakta men säkert växer högen av delar till de olika figurerna. Alla delarna till Maria, Josef, jesusbarnet och ängeln är klara. Jag har dock inte sytt ihop dem än. Till ängeln har jag virkat en "peruk" som jag är nyfiken på hur den ska funka. Resten av figurerna finns med i planerna för dagarna fram till jul.

I helgen hade vi vår julkonsert. Så nu behöver vi inte öva till den mera. Konserten gick bra och var uppskattad. Även om konserten är över så finns sångerna kvar. Jag går och nynnar på dem hela dagarna. En av dem är "En stjärna lyser så klar". Här är det norska originalet med Oslo Gospel Choir.

1 kommentar:

  1. Visst förstår jag att du vill ha en egen julkrubba också. Det ser jätteskoj ut att virka de små gubbarna men sen när allt ska pillas ihop då tappar jag nästan intresset ibland. Det blir ju så många trådar att fästa. Mitt julpysslande är slut för denna gången så nu får man börja tänka framåt mot våren i stället.

    Kram Maidi

    SvaraRadera