måndag 13 december 2010

Julpysseldagen

Den årliga pysseldagen är över. Hela dagen har vi pysslat med eleverna i skolan. Ja, jag var förstås bara med en del av den. På eftermiddagen har jag tid att jobba med vårt matteprojekt. Mina slöjdkollegor tog över min station.

Eleverna kunde välja på en hel del olika julpyssel i tre olika pass. Det fjärde passet såg de på film. Hos mig gjöt vi ljusstakar i betong. Vi flätade korgar och gjorde ljusmanschetter.

På en annan station tillverkades tomtar av pinnar från skogen, lite filt till luva och garn till skägg. Tomtarna blev alla olika för eleverna har verkligen fantasi. Tomtarna kan stickas ner i en snödriva eller i en kruka utanför huset.

När jag var inne på det tredje stället var det strutar på gång. Enkla papperstrutar kan vara väldigt dekorativa. De kunde välja mellan notpapper och sidor rivna ur en Gudrun Sjödén-katalog. De blev läckra. jag tror att alla elever var nöjda med sina alster.

Snart börjar det väl bli försent att lägga på julkorten på lådan. Jag brukar alltid göra egna julkort, men iår har jag hittills inte haft ork. Får se om andan faller på de närmaste dagarna. Annars kan det ju bli nyårskort i stället.

1 kommentar:

  1. Vilka goa ungar du fått pyssla med och inte är de rädda för kameran heller. Tonåringarna här hemma gömmer sig när kameran kommer fram.

    Kram Maidi

    SvaraRadera