måndag 17 oktober 2011

#32 Patentstickad babyfilt


 Äntligen är babyfilten färdigstickad. Jag började ju sticka på den i somras innan jag bröt armen. Då hann jag bara sticka en rand. Sedan fick den vila i lite över en månad medan armen var paketerad i gips.
 För ungefär en månad sedan återupptog jag arbetet som ett led i rehabiliteringen. I början stickade jag bara några varv åt gången. Sedan ökade jag på tiden men jag brukade sluta innan det började värka alltför mycket i handleden. Nu är filten klar till slut. Trådarna är fästa och den kan börja användas.
 Filten ska skickas till en insamling, men efter allt slit kommer det nog kännas svårt att lämna den vidare. Jag gillar hur färgerna blev. Jag valde att sticka en mörk sida och en ljus. Jag hoppas bebisarna i Afrika eller någon annanstans i världen ska känna all värme som finns i filten.
 Patentstickningen var kul, men idag prövade jag en annan rolig metod. Den kallas dubbelstickning. Man stickar med två färger och fram- och baksida samtidigt, varannan maska. Det låter lite krångligt men var ganska enkelt egentligen.
På den ena sidan blir det mörkblå botten och på den andra sidan citrongul. Jag har börjat på en provlapp som kanske kan bli en grytlapp eftersom den blir dubbel och därmed lite tjockare. Hittills har jag bara lagt in en rand i den andra färgen genom att byta sida på färgerna, men jag ska nog prova att sticka in motiv. Fortsättning följer.
Igår hjälpte sonen mig att gjuta några ljusstakar i betong. De står nu på mitt gamla piano för härdning. Om en månad ska vi ha julmarknad i kyrkan i stället för missionsauktion. Varje värdgrupp ska bidra med ett bord med prylar till försäljning. Vi har kommit överens om att ordna ljusstakar i olika modeller. Jag hoppas de här ska duga. Det blev fyra stora och fyra små. De större kan rymma ett blockljus medan de små är till för värmeljus.

3 kommentarer:

 1. Jag har också planer på att göra en del betongalster. Nu får det ju bli de lite mindre modellerna eftersom man får hålla till inomhus.
  Du visar väl de färdiga resultaten!!

  http://kreativitetsbloggen.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Men vad mycket roligt du håller på med. Filten är såå fin . Du är så duktig på det här med stickning.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Så fin den är! Härlig!

  SvaraRadera