tisdag 25 oktober 2011

Jönköpingsfynd

 För 35 år sedan bodde jag i Jönköping. Idag besökte jag staden igen. Jag bodde på fyra olika ställen i stan. Idag besökte jag ett av områdena. Det var på Söder/Torpa. jag passade på att leta efter några geocacher också.

Första anledningen till resan var ett återbesök hos homeopaten. Han har verkligen lyckats hjälpa mig att bli av med min envisa hosta. Jag har gjort stora framsteg tycker han, men vi fortsätter käka piller ett tag till.  Andra anledningen till resan var ett besök hos goda vänner som flyttat till Norrahammar. Det var trevligt att träffa dem igen i sin nya miljö.
 I någon blogg jag läste nämndes för ett tag sedan Garnshopen Astrid på Klostergatan 64 i Jönköping. Det är klart jag måste ta mig dit när jag ändå är i stan. Min kollega skulle med till vännerna och hon blev också intresserad av att besöka garnshopen. Där fanns fantastiska garner rån hela världen i hela färgskalan och i alla möjliga utföranden och material. Det var en riktig kick att komma dit. Fina modeller och mönster fanns det också.
Mina fynd innehöll 3 nystan av det japanska ullgarnet Noro. Färgerna blev inte så bra på bilderna. Jag har tänkt att sticka en mössa och en assymetrisk liten trekantssjal. Det kanske kan räcka till något litet mer. Sedan köpte jag  en rundsticka och strumpstickor i trä. Jag blev mycket nöjd med mina fynd. Nu gäller det bara att hitta tid att sticka. Det blir nog ett nytt besök i shopen när jag ska tillbaka till homeopaten i december.

4 kommentarer:

 1. Tack för gratulationen! :-)
  Ja, det har varit fullt upp ett tag nu. Längtar till på tisdag då Pysselstafetten är igång och jag fått upp min första tutorial. :-)

  SvaraRadera
 2. Fina Jönköpingsfynd du fick till..
  Ha det så gott i helgen

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag ville bara tipsa om att jag lottar ut presentkort hos Laserfrossa i min blogg! Kolla här: http://138kvadrat.blogspot.com/2011/11/vinn-stamplar.html

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du är med och tävlar om stämplar! Lycka till! (Och notera att datumet för lottningen är ändrat!)

  SvaraRadera