tisdag 4 oktober 2011

Ljuspyssel

 Vad är nu detta? Björkved och glasfat inhandlade för 5 kr/st på Erikshjälpen! Jo, det är delar till mitt nästa pyssel.

I vår församling har haft vi missionsauktion en lördag i november ända sedan urminnes tider. Syföreningen har haft hand om denna, men nu känner de att de inte orkar med det längre. Dags för nya krafter att rycka in. Kanske dags för lite förnyelse.Pengar behövs ju till vårt missionsarbete. En kommitté tillsattes, som kom på den briljanta idén att låta varje värdgrupp i kyrkan ansvara för ett bord vid en basar. Då gällde det för vår värdgrupp att tänka ut vad vi ville knåpa ihop. Vi träffades och bestämde oss för att göra ljusstakar i olika modeller och tekniker. Några betongljusstakar tänkte vi gjuta och lite andra modeller kan också passa bra lagom till advent.

Förra veckan köpte jag en ny inredningsbilaga till Aftonbladet som hette Lantligt. I den hittade jag idén som snart ska förverkligas. Maken har fått såga ner några björkar och kapa bitar till ljusstakarnas "fötter". Själv åkte jag idag till Erikshjälpen för att komplettera med nästa detalj. Det passade bra just idag för när jag kom dit bjöd de på kanelbullar till kaffet i caféet. Det är klart man köper kaffe för 5 kr om man får en kanelbulle till. Det råkar visst vara kanelbullens dag idag.
Så här ska ljusstakarna se ut när vi är klara med dem. Björkbitarna ska kapas i lagom stora längder. Sedan ska vi limma glasfaten uppepå. På dem ska blockljusen placeras. Vips så har vi en vacker ljusstake. Nu får vi hoppas att det är lika enkelt som det ser ut. Det kanske kommer en liten rapport med bilder senare.

2 kommentarer:

  1. Jag köpte också den bilagan och har också tänkt få till några sådana. ;)

    SvaraRadera
  2. Jag som INTE köpt den bilagan blir ju jätteglad när du tipsar om det här istället, för det verkar ju bli himla fint.
    Ha en skön lördagskväll!

    SvaraRadera