fredag 10 september 2010

Jeansväska

Väska av en jeanskjol
Tänk vad mycket man kan göra av en gammal jeanskjol. För ett tag sedan gjorde jag en kudde. Nu har jag sytt om en kjol till en väska. Jag sprättade upp fållen nertill och sydde ihop den på maskin. Sedan sydde jag av hörnen för att få en botten. Handtaget virkade jag och satte fast i hällorna. Så var väskan klar. Superenkelt! Nu ska jag bara stoppa ner min stickning med tillbehör i den. Det blir bra när jag ska ta  med stickningen i helgen. Vi har församlingshelg på Bergsgården i Åsenhöga och ska sova över.

Garn på vindan
Min uppfrånochnerkofta växer stadigt. Jag hinner inte sticka så mycket varje dag nu när jag jobbar. Snart är jag klar med oket och ska dela upp arbetet i ärmar och liv. Det ska bli spännande att se hur det blir och hur bra passform det blir. Jag använder en annan kofta som passar bra att mäta mot.

Vålbergsgarn
Det är svårt att veta hur mycket garn som går åt. Kommer garnet att räcka? Nu har jag nystat alla härvorna med hjälp av garnvindan jag fick. Den gnisslade lite i början med sedan gick det alldeles utmärkt att nysta. Jag har fyra härvor i Björnmossa och två i Ljung (tror jag färgerna hette).jag har börjat med Björnmossan och ska lägga in ränder i Ljung nertill. Båda färgerna är härligt melerade och lite ojämnt spunna. Det blir kanonfint när man stickar. Jag ser fram emot att se den färdiga koftan och få ta på den när höstkylan sveper in.

5 kommentarer:

 1. Häftig väska, ska genast kolla om jag har någon gammal kjol liggande.

  SvaraRadera
 2. Sprättade lite här, sydde lite där och virkade lite så vips blev det en superfin väska.
  Avundsjuk blir jag.
  Jag behärskar mycket men det här med att sy har jag inte riktigt lärt mig behärska.
  Envis som jag är så tränar jag i alla fall med jämna mellanrum.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Testade väskan när jag var borta i helgen och upptäckte att jag kanske behöver göra handtaget lite bredare. När man har lite tyngre last, skär det in i axeln. Man lär sig av erfarenheten. Men väskan funkade alldeles utmärkt. Bra med fickorna till småsaker.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om väskan, ska se om jag har nån gammal jeanskjol liggandes. Fint garn, ska också sticka uppifrån-och-ner koftan, men tänkte karda och spinna nåt kilo ull till den först. Ska bli kul att prova på att skapa nåt ända från fåret liksom.

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara färger i garnet. Det ska bli spännande att se hur det ser ut uppstickat.

  SvaraRadera