torsdag 21 oktober 2010

Virkcafé

Nu har vi varit på virkcafé i missionskyrkan. Det blev en härlig samling för alla åldrar. Den yngste var bara 8 veckor. Han sov nog mest. Sedan fanns det tjejer i alla åldrar från 10 år och uppåt till de pigga pensionärerna. Alla kom med sina virknålar och garner för att ha en trevlig stund av gemenskap med andra.

Först berättade jag lite om amigurumi och visade en del av mina virkalster. Jag hade gjort en liten utställning av olika figurer och böcker om amigurumi.  Sedan satte vi igång att virka. Samtidigt startade virkskolan för de som ville lära sig. Det blev lite hektiskt när många behövde hjälp samtidigt. Men de var duktiga. Jag hann inte inte fotografera själv så det fick tjejerna göra. Det var knappt jag hann fika.Efter ett tag tyckte vi att det var dags för en paus. Nettan sjöng några sånger för oss och jag höll en andakt. Sedan fortsatte vi att virka en stund till innan det var dags att gå hem. Det roligaste var att så många ville komma. Vi var drygt 30 personer. En del hade åkt lite längre. Men de flesta hade nära till kyrkan. Roligt har vi haft. Kanske kommer vi att bjuda in till virkcafé igen om ett tag.

4 kommentarer:

 1. Det är så roligt när man kan samlas runt någonting, och det är människor i alla åldrar! Det blir mkt roligare då.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag skulle vilja ha varit med!

  SvaraRadera
 3. För det första så tycker jag att dina lönnrosor var så fina och sen måste jag hålla med Maria i Falkenberg: Jag skulle också velat vara med på virkdagen.
  Så mysigt och roligt med så många i alla åldrar.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt att ni blev så många och det ser så trevligt ut. :-)

  SvaraRadera