lördag 9 oktober 2010

Hösthalsband

Hösten glöder
Det var alldeles för länge sedan jag skrev något här på bloggen. Det är inte så att att jag inte gjort något med mina händer. Men det har varit mycket annat på gång också både hemma och på jobbet. Då vill tiden inte räcka till för allt man vill.

Idag rotade jag lite i mitt pysselskåp och hittade några tovade "pärlor", små bollar som jag tovat av kardad ull i olika färger. En dag tänkte jag göra ett halsband av dem. Varför inte idag? Därför letade jag fram en kraftig lintråd i svart, några bruna träpärlor, en lång nål med ganska stort öga som tråden gick igenom, en liten plattång, ja, det var nog allt för ullpärlorna var ju redan framme. Jag stack nålen genom ullpärlan och drog igenom tråden med hjälp av tången. En enkel överhandsknop på var sida om pärlan så stannar den på plats. Några ullpärlor foick en träpärla på var sida om sig. Jag knöt trådändarna och gömde dem inuti en ullpärla. Så var halsbandet klart. Snabbt och enkelt.

Enkelt halsband i naturmaterial
Annars stickar jag mest nu. Min uppifrånochnerkofta är så gott som klar. Ärmarna blev klara igår kväll, men jag var inte riktigt nöjd med kanten nertill. Därför repade jag upp den idag och håller på att sticka den med ännu tunnare stickor så att den ska bli lite fastare. Jag har ännu inte bestämt om det ska bli en dragkedja fram eller om jag ska plocka upp maskor och sticka framkanter. I så fall blir det nog bara en knapp upptill eller möjligen tre stycken. Resten får vara öppet. Vi får se. Jag tror jag ska blocka den innan jag gör något mer.

4 kommentarer:

 1. Kul med halsband helt i naturmaterial! Det blev ju bra.

  SvaraRadera
 2. Lätt som en plätt säger du men lite knåp var det allt och fint blev det.
  Pågående projekt har jag i mängder så nu måste jag fokusera på en sak i taget så i alla fall något blir färdigt.
  Jag är som du, om jag inte blir helt nöjd börjar jag om.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Halsbandet blev underbart! Jag gillar dina pyssel och hoppas att du ska hitta lite tid då och då för skapande.

  SvaraRadera
 4. Gillar ditt halsband :)
  Kram Annika

  SvaraRadera