lördag 20 november 2010

Missionsauktion

Hoppsan, vad tiden går och vi med den. Jag kopplar av med att sticka strumpor. Däremellan jobbar jag i skolan och rastar hunden på skogspromenader så mycket jag orkar för hostans skull. Nu har bihålorna börjat värka också. Men raggsockarna till pojkarna är klara och jag har påbörjat makens strumpor i Opalgarn samma som mina gröna.

Julkrubban
Ikväll var det missionsauktion i Missionskyrkan här i Forsheda. Det såldes en hel del hemmagjorda saker som filtade tofflor, raggsockar och förkläden, bullar, kakor, och bröd. Jag hade skänkt min virkade julkrubba. Den såldes för 600 kr. Jag vet inte vad summan för auktionen slutade på för jag gick innan den var slut. Men det brukar bli en rejäl slant till församlingens missionsverksamhet.

Församlingens nya receptbok
I år såldes också en receptbok som många bidragit till med sina bästa recept. Jag hade skickat in några av mina. Det bästa med sådana här receptböcker är att man vet att det är väl beprövade recept som ingår. Boken kostade 200 kr och jag lade beslag på ett antal. Det blir bra julklappar till några.

Förutom receptboken köpte jag bara Drottning Kristinas julbulle. Det är ett saffransbröd med god fyllning som jag brukar baka till advent. Sen brukar jag göra en ny sats till jul. I år kanske det räcker att baka en sats. Pojkarna är ju inte hemma och nu har jag redan ett bröd i frysen. Det ska jag ta fram till nästa helg. Tänk att det redan är Första Advent då.

3 kommentarer:

 1. Vilken trevlig idé med receptboken! Jag gläds med den person som får ha din julkrubba hos sii jul. Har du gjort någon till dig själv?

  SvaraRadera
 2. Jag har börjat på en ny i lite tunnare garn, men just nu har annat kommit emellan. Julklappsstrumpor t ex och förkylning.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att din krubba blev så uppskattad. Jag sitter nu Kl. 5.45 på jobbet . Allt är klart så det är bara att sitta av de sista 45 minuterna och då passar jag på att kika in hos en del av er.
  Ute har det snöat mest hela natten så jag får väl skotta när jag kommer hem för att ta mig in.
  Du går säkert upp snart men då går jag och lägger mig och sover bort halva dagen. En natt kvar men sen har jag helg.

  Kram Maidi

  SvaraRadera