torsdag 1 juli 2010

Min utearbetsplats


Bakom pannrummet har jag min utearbetsplats. Det är där jag håller till när jag planterar eller gjuter i betong. Till höger om bordet hänger mina trädgårdsredskap på väggen.  Just nu är det många byttor och baljor framme eftersom jag håller på med betonggjutning. Vi byggde arbetsbordet för två år sedan. Det fungerar jättebra.

En hjärtplatta till
Fantaljusstake
Ibland tar det tid för betongföremålen att härda ordentligt. Idag plockade jag ut min ljusstakar ur Fantaflaskorna. Det var egentligen bara en som jag blev någorlunda nöjd med. De andra hade för mycket hål trots att jag tyckte att jag fått bort alla luftbubblor. I någon flaska hade olja,n som jag använde för att smörja inuti flaskan, runnit ner och lagt sig i "groparna" i botten. Man ska nog se till att få ur så mycket som möjligt innan man fyller med betong. Den ljusstaken stod inte lika stadigt som de andra för den blev ojämn i botten. Alltid lär man sig något och skam den som ger sig. Jag får väl dricka lite mer Fanta. Det finns säkert de som hjälper mig med det. Jag har fått en riktigt bra idé som jag vill utveckla. Mer avslöjar jag inte nu.

2 kommentarer:

 1. Din hjärtplatta är helt underbar, vad duktig du är! De plattorna borde du börja sälja...skulle mer än gärna ha en sån =))
  Kram
  Zanya

  SvaraRadera
 2. Alltid lika roligt att se var andra håller hus med sitt pysslande m.m.
  Och det är alltid lika roligt när det föds ideer från något som kanske inte blev som man tänkt sig. Jag beundrar alla som håller på med betongen för det har jag hittills inte gett mig in på men en vacker dag.......

  Kram Maidi

  SvaraRadera